Egészséges élet, egészséges fogak

2012.11.25 16:34

 

Sziasztok és üdvözöllek Benneteket a blogomon! Timinek hívnak, és örömmel jelenthetem be, hogy végre az álmomat válthattam valóra ezzel a bloggal! Régi vágyam már egy internetes napló indítása, csak eddig soha nem volt rá elég időm, hogy beleássam magam. Na így sem professzionális szinten, egyáltalán teljesen amatőr vagyok a számítástechnika világában, a blogot is egy ingyenes portálon hoztam létre, a hangsúlyt a későbbiekben inkább a tartalomra szeretném fektetni. És hogy a tartalom mi is lesz tulajdonképpen?

 

Az egész életem az egészségről szól. És mint tudjuk, ami egészséges, az általában szép is. Eltekintve persze néhány eltorult szépségideáltól, amelyekkel nap mint nap szembetalálkozunk az utcán, de általános értelemben kijelenthető, hogy az ember azokat az emberbereket tartja szépnek, akik egészségesek. Az egészséges bőr, az egészséges, fényes haj, az arányos testalkat és az egészséges, ép fogsor mind-mind vonzóvá teszi az embert a másik nem szemében. 

 

Bizonyára nőként Bennetek is sokszor felmerült már, hogy egyszerűen nem bírtok mindig maximális teljesítményt nyújtani, egyszerűen nem juthat mindenre elegendő idő és energia. Viszont néhány apró változtatáson az életmódunkon, a táplálkozásunkon jelentős életszínvonalbelinövekedést eredményezhet bármelyikünk életében. Nem feltétlenül kell világmegváltó, nagy dolgokra gondolnunk,elég ha csak naponta20 percet sétálunk vacsora után a szabad levegőn, igyekszünk egészséges ételeket fogyasztani, közvetlenül elalvás előtt már nem enni, és odafigyelni az elegendő testmozgásra. Többségünk ülő munkát végez a nap legnagyobb részében, testük ezért különösen igényli az időnkénti rendszeres átmozgatást és karbantartást. 

 

Munkám során leginkább a száj egészségével foglalkozom, ugyanis fogászati asszisztensként dolgozom egy fogbeültetés klinikán Budapest központjában. Mielőtt ezt a szakmát választottam volna, fogalmam sem volt, mennyire összetett és komplex beavatkozások is léteznek már a fogpótlások területén. Mivel a klinika, ahol dolgozom a különböző részkeges és teljes fogpótlás módszerekre specializálta magát, nap mint nap megfigyelhetem a kegkorszerűbb technológiák alkalmazását. 

 

Sajnos a fogbeültetés költségei elég magasak, a fogbeültetés implantáció révén azonban a legtartósabb és legprofesszionálisabb megoldás. Az így készült teljes fogpótlás azonban a legtartósabb; akár 40 év is lehet az így készült implantátumok várható élettartama. Az implantációval készült fogpótlás esztétikai megjelenésében és fizikai tulajdonságaiban teljesen megegyezik a természetes fogakéval, így a legjobb megoldás lehet elvesztett fogaink pótlására.